HTML

mugar

Friss topikok

Címkék

Ki törődik az ellenzéki szavazókkal?

2014.01.10. 10:24 Juhász Ábel

Az ellenzéki képviselők többsége biztosan nem. Pedig ezek az emberek élete, gerekeik boldogulása múlik rajta. Mert ha tényleg szívükön viselnék a kormányzati politika veszteinek érdekeit és tényleg kormányozni akarnának, hogy javítsanak az ország és lakóinak helyzetén akkor zavarná őket, hogy évek óta nem változik a támogatóik száma. Akkor zavarná őket, hogy a demokratikus ellenzék összes pártjának támogatottsága nem éri el a kormánypártét. Ahhoz, hogy ez változzon, bizony fel kellene hívni magukra a választók figyelmét, „el kell adni” a maguk hiteles személyiségét, megvalósítható ötleteiket. Ez azért mesze nem olyan kényelmes, mit fűtött stúdiókban, pártközpontokban érzelemmentesen elmondani a pár perces mondókát majd lelépni. Közben lehet siránkozni, hogy nincs pénz, a csúnya kormány mennyire megnézheti az életüket, stb. Saját táborukon belül is van bizonyíték arra, hogy egy-két jó ötlettel, kevés pénzzel is jelentősen növelheti a támogatottság. Gyurcsány Ferencnek rövid idő alatt sikerült a bejutási küszöbig növelni a DK bázisát.

Ez hogy-hogy nem, akkor történt, amikor úgy nézett ki, nem kerül be az országgyűlésbe és eltűnik a politikai porondról. 

Ahhoz, hogy komolyan vegyék az választók és a kormány az ellenzéki pártokat, elszántságot kell mutatni. Ezt díjazták a szavazók DK esetében, és a politikailag  amatőr diákmegmozdulások esetében a kormány, hiszen jelentősen változtatott tervein. Persze, ehhez kellenek ötletek, és feltűrt ingujj.    

Ha komolyan vennék amit beszélnek, vennék a fáradságot és a legfontosabb témáról összeszednének néhány könnyen érthető, megvalósíthatónak tűnő elképzelését. Vajon hányan tudják mit gondolnak az egyes ellenzéki pártok az egészségügy, az oktatás javításáról, miért jönnének haza a külföldön dolgozók, honnan lesznek munkahelyek, jobb fizetés itt Magyarországon? És akkor még nem is volt szó olyan csekélységről, hogy miként akarnak egyszerre lemondani a különadókról , hogy legyen beruházás,  több pénzt költeni oktatásra, egészségügyre szociális célokra úgy, hogy azért ne nőjön a költségvetési hiány ( EU-s túlzottdeficit eljárás miatt ).

Ha komolyan gondolnák, hogy fontosak számukra a szegények, hajléktalanok stb, akkor bizony időnként odamennének hozzájuk beszélgetni és például saját kezükkel osztanának nekik ételt. Az nem olyan jó, mint kényelmes ruhákban nézni őket a TV-n keresztül.

Ha tényleg olyan fonos volna pl legnagyobb elenzéki párt számára a hatalmas kárt okozó ügyek,botrányok, akkor a földpályázatokat nem egy pártonkívüi ember, Ángyán József térképezné fel, vagy a PM-es Szabó Rebeka magányosan  küzdene a gazdákért,  akkor nem csak néhány civil ( NAV, trafikbotány), egy-két újságíró állna elő a tényekkel.

 Ha komolyan kormányozni akarnának, akkor már rég be kellet volna bizonytani, hogy az adott párt vezetői hiába voltak részesei a 2002-2010 párt és kormány vezetésének, nem kis részben miattuk nyert 2/3- dal a FIDESZ, 2006-ra szétzüllesztettek a költségvetést, 2008-ra a csőd szélére sodorták az országot,de mostanra megváltoztak. Most két olyan csapat közül kell választani, amelyik már többszörösen bebizonyította, hogy mennyire rosszul vezeti az országot. Nem az a mérce, hogy az egymáshoz képest mit tettek le az asztalra, hanem mennyivel jobban nőtt az elmúlt 10 évben a szlovák, vagy a lengyel gazdaság ( 30-40%-kal), mi növekedésünk kb. 7 % . Az elmúlt években Szlovákiban jelentősen csökkent az államadósság, és évente kb 2%-kal nött a gazdaság.Nálunk nem csökken az adósság, és alig van gazdasági növekedés.. 

Persze ha csak az fontos, hogy néhányan bejussanak a parlamentbe a képviselői apanázsért, és ne kelljen mérhető, minőségi munkát produkálniuk a piacon, akkor pont úgy lehet viselkedni, ahogy az MSZP, Együtt, DK…

Ez is hazaárulás. Rámegy milliónyi ember élete, jövője, az ország.

 

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://embereink.blog.hu/api/trackback/id/tr945750202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v2peti 2014.01.11. 01:17:51

Gyurcsánynak köszönhető a 2/3! Ez az amit nem képesek sokan felfogni, és hisznek a böszmében! :(

Joci2800120 2014.01.11. 01:31:28

Hát akkor ezek a mostaniak is kapjanak nyóc évet mint a bevált MSZP...

trollking 2014.01.11. 02:02:44

ki törődik egyáltalán a szavazókkal?!

trollking 2014.01.11. 02:02:44

ki törődik egyáltalán a szavazókkal?!

Pop40 2014.01.11. 02:39:09

@Joci2800120:

A mostani narancsbolsi söpredék ne nyolc évet kapjon, hanem negyvenet.

A feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

Joci2800120 2014.01.11. 02:46:34

Ennyi erővel én is mondhatnám ezt a Baloldalra emútnyócév címén, mert az a nem csináltunk semmit 4 évig duma felér egy hazaárulással, és ezt túlzás nélkül mondom.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 06:56:56

Milyen hazaárulás ?

Orbánnak adott a haza teljhatalmat, és azóta se mondta neki a haza, hogy visszakéri.

A haza örüljön a barbár fasisztának, akit annyira akart a teljhatalomba.

A csürhéje már mindent feltúrt, de a haza még mindig mosolyog rá.

Minek ennek a hazának ellenzék ?

Felcsúti szolga akar lenni és annak nevelni a gyerekeit is.

Másként már tüntetett volna a négy év alatt.

Nem kell ezt a hazát eladni, mert magától lett rabszolga - élvezetből.

eßemfaßom meg áll 2014.01.11. 07:09:54

"egy-két jó ötlettel, kevés pénzzel is jelentősen növelheti a támogatottság. Gyurcsány Ferencnek rövid idő alatt sikerült a bejutási küszöbig növelni a DK bázisát."
cserébe az e14 támogatottsága kb ugyananyival csökkent, 1db plusz szavazót szem szerzett a Feri a fanatikus táboron kívülről, csak a haveroktól vett el, az ilyen "narancsbolsisöpredékező" híthű komcsik járkálnak pártról pártra attól függöen ki orbánozik leghangosabban. Most épp a Feri a kiráj

ander 2014.01.11. 07:31:50

@én már a fény gyermeke vagyok: nálad a pont jól összefoglaltad :)sajnos

2014.01.11. 08:00:59

@v2peti: Kis barátom, te akkora hülye vagy, hogy a fal adja a másikat. Gyurcsánynak köszönhető a kétharmad? Én azért tudok egy-két szociról, akik rögtön a választási győzelem után, még az érdemi kormányzás megkezdése előtt kiszivárogtatták az őszödi beszédet, ezzel azonnal hazavágva minden normális reformot, a kormány legitimitását, egyszóval a következő négy évet. Aztán rátettek egy lapáttal, mert a szoci okos fajta: Zuschlag, Hunvald, Hagyó barátainkat hagyták lopni, mint a szarka, meg odatették magukat egy-két autópálya-milliárd környékére is. Persze Gyurcsány erről minden bizonnyal tudott, de ő kormányozni akart, ami nem tetszett a mi drága barátainknak, ezért még azt se hagyták. Aztán amikor a világválság is kitört, borítékolható volt Gyurcsány jövője.

Amíg a párt tolvajai nem kerülnek bíróság elé, addig basz**juk a rendszert kedveseim. Csak valamiért a Fidesznek is Gyurcsány és Bajnai büntetőjogi felelősségét éri meg firtatni, nem Puch Lászlóét. Nahát.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.11. 08:13:19

Nincs mit aggódni. Demokrácia van, s az nyer, akit a többség akar. A többség akarata meg sosem lehet politikailag rossz, még akkor sem az, amikor ténylegesen az.

Most a Fidesz a nyertes. Ez is el fog múlni, rájönnek az emberek, ez nem vezet sehová. De ez nem most lesz idén.

eßemfaßom meg áll 2014.01.11. 08:17:52

@storker: "Amíg a párt tolvajai nem kerülnek bíróság elé, addig basz**juk a rendszert kedveseim."

"Persze Gyurcsány erről minden bizonnyal tudott"

Oszt akkor miért is nem takaritotta el a szemetét a legdemokratább hős?

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 08:29:30

@storker: @eßemfaßom meg áll:

Nem tudom hol éltek ...

A létező hatalom tolvajait miért nem akarja senki bíróság elé állítani ?

Miért csak a fideszes mesevilág ellenségeit üldöznétek ?

Gondot okoz a létező jelenben tolvajt találni ?

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 08:37:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Nem írod pontosan.

Nem most a fidesz a nyertes, hanem már 8 éve.

Orbán 25 éve van a politikában, és ebből 8 évet kormányon.

Ha a népnek egy emberöltő se elég, hogy rájöjjön valamire,
akkor ez a nép már nem fog rájönni semmire.

Te is fidesznyik - már így maradsz.

Fideszesből még sosem fejlődött ki ember.

2014.01.11. 08:46:21

@eßemfaßom meg áll: Mert egy naiv hülye volt, azért. Mert tudta, hogy ez a rendszer nem úgy fog megváltozni, hogy levadássza a sajátjait és Orbánt hatalomhoz segíti. Volt valami a logikájában. Azzal nem számolt egyedül, hogy a sajátjai azért is megbuktatják, ha kormányozni akar - pedig ezzel Orbán örökre a múlté lehetett volna.

@én már a fény gyermeke vagyok: Én szeretném azt is. De volt Meseházynak, ennek a végtelenül tehetségtelen, emberileg, vezetőként, minden más szempontból is alkalmatlan technokratának 4 éve, hogy rendbe tegye a pártját. Történelmi esély, a nulláról építkezni, miután úgyis elverték őket, mint a rongyot. És elmondhatná most, hogy "egyébként 4 évig nem csináltunk semmit".

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.11. 09:00:56

@én már a fény gyermeke vagyok:

Mindegy. Demokráciában az a jó, amit a többség megszavaz, ez a rendszer alapja.

eßemfaßom meg áll 2014.01.11. 09:04:19

@storker: naiv és gyurcsány egy mondatban, a nap fémponytja :)

2014.01.11. 09:15:52

@eßemfaßom meg áll: Akkor szerinted miért mondta el az őszödi beszédet? Jófejségből, hogy felvehessék?

Mária 2014.01.11. 09:30:45

"Ahhoz, hogy komolyan vegyék az választók és a kormány az ellenzéki pártokat, elszántságot kell mutatni."

Nem.

Ahhoz, hogy komolyan vegyék az választók és a kormány az ellenzéki pártokat, ELSZÁNTNAK KELL LENNI.

Ez ma nincs meg az ellenzéknél.

Nem ordít róluk, hogy az életük a politika, az életük a közösség, az életük a szervezés, az életük a közjólét.

Az ellenzéki bohóctársulat célja nem a kormányra kerülés, hanem az, hogy a lista első 15 (!) embere bejusson, meg hozzá azok a képviselők, akik végül BEVISZIK őket, mert olyan személyes jelenlétük van a körzetükben, hogy még a központi seggfejkedés ellenére is képesek lesznek győzni.

Mária 2014.01.11. 09:34:13

@eßemfaßom meg áll:

Azért én megnézném, hogy ez a "kormányváltó erő" hány embert tudna mozgósítani, ha most vasárnapra szerveztek volna egy kampánynyitó nagygyűlést :D

Kristl 2014.01.11. 09:39:12

Talán mert a fidesz meg a mszp egy tőről fakad, és kvázi ugyanaz a párt.
Szavazzon rájuk aki marha kb. : ]

eßemfaßom meg áll 2014.01.11. 09:51:58

@storker: ezzel próbálod a naivságát bizonyitani? Ma napfémponyeső esik.

2014.01.11. 10:03:08

@eßemfaßom meg áll: Miután a belső ellenfelei felvették, és publikálták a beszédet, kénytelen vagyok azt hinni, hogy nem számított rá, hogy hátba támadják. Ezt más néven naivitásnak szokták hívni. Nyitott vagyok a te magyarázatod elfogadására is, amennyiben van és nem a felsőbbrendű köcsögöt játszod.

is 2014.01.11. 10:03:47

csak egy nyomdahibát szeretnék javítani: 2006-ra szétszüllesztette az MSZP a költségvetést, de 2008-ra a csőd szélére a FIDESZ tolta a hülyenépszavazással, és a teljes kormányzati bojkottal (szükséges kétharmados törvények, reformok). 2008-ra ennek ellenére a külker mérleget nullába hozták, az adósságnövekedést megállították. 2006 után egészen felelősségteljes gazdaságpolitika volt Magyarországon.

is 2014.01.11. 10:06:18

@eßemfaßom meg áll: pedig az volt, naív. de én ezt pozitívnak tartom a sok dörzsölt, cinikus, érzéketlen politikai bűnöző mellett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.11. 10:26:36

nem csak az ellenzéki, de a kormánypárti szavazókkal se törődik senki. nem is szoktak, csak 4 évente vagy 60 napon keresztül.

jogalany 2014.01.11. 10:44:20

Egy képviselő sem törödik a szavazókkal, mert nem a választókat képviseli, hanem a pártját, és a hatalmat a szavazókkal szemben.
Megválasztják, aztán négy évig nem is látja senki, még a havi fogadó óráikat sem tartják meg sokszor, ahova úgy kell bejelentkezni, mint ahogy istenhez nem kell a templomban.
Egy képviselőnek láttam a fogadófüzetét, és négy év alatt tartott tíz fogadó órát, összesen 23 szavazóval. 4 év alatt!.
Egy sem kérdi a szavazóinak véleményét soha.
Ez a mai képviseleti demokrácia, vagyis egy nagy semmi. Sem nem képviseleti, mert minket egy sem képvisel, parancsra szavaznak, és ezért nem demokrácia sem. Rosszabb állítom, mint volt szocialistának nevezett államkapitalista Kádárista rendszer. Ott a dolgozónak több szava volt.

Scarlet Crusade 2014.01.11. 10:53:40

@én már a fény gyermeke vagyok:
"..Fideszesből még sosem fejlődött ki ember."

Bezzeg kommunistából milyen jóféle emberszabásúak fejlődtek ki igaz-e?

Csak így tovább te szemellenzős bolsevik.
:)

jogalany 2014.01.11. 10:54:09

@én már a fény gyermeke vagyok:
Valamit nem értesz, mert magadból indulsz ki. A nép ösztönösen dönt, neki melyik tűnik a leghasznosabbnak. És a sokféle érdek mégis kihozza a nem tudják, de teszik filozófiai alapigazságot.
A mai ellenzék, mint eddig sem most sem törődik a néppel és ezt a nép érzi. Ezért nagy többségüknek nem kellenek. Akiknek oda xelődik a keze, az a régi hagyományos beidegződéseiknek tesz megfelelően. Lásd Megyó ígért és megszavazták, mert az tűnt számukra a leghasznosabbnak. Most O.V. nem ígér, hanem tesz, rezsit csökkent, így meg fogják szavazni, annál is inkább, mert az ellenzék és fizetett fórumozóik hülyének nevezik akiknek a rezsi csökkenése jó.
Megmutattam a szomszédnak, mit ír róla az MSzP-s és azt mondta, no akkor biztosan elmegy, mert neki ez a kicsi is több, mint amennyit az MSzP valaha is adott. Gondolom nem az Ellenzékre fog szavazni.
Ez az ember és tsi, a nép nem hülye, és nem hazaáruló
süti beállítások módosítása